Archive for Shkurt, 2012

29 ShkMjekimi dhe përgjegjësia penale e mjekut sipas Islamit

Shkruan: Jusuf ZIMERI

      Të gjithë dijetarët Islamë janë unik në mendimet e tyre se, mësimi dhe studimi i shkencës së medicinës është obligim kolektiv (Farzi Kifaje), e njashtu edhe intervenimi medicinal kur janë në pyetje shumë mjek që mundin ta kryejnë këtë obligim, e në rastin kur në një vend ekziston vetëm një mjek atëherë dispozita shndërrohet në Farz personal (Farzi ajn). Read more…

29 ShkMbrojtja legjitime (Vetëmbrojtja):

Shkruan: Jusuf ZIMERI

      Mbrojtje legjitime (vetëmbrojtja) sipas juristëve Islam konsiderohet: mbrojtja me fuqi nga armiqësia e padrejtë ndaj tij ose pasurisë tij, apo armiqësia ndaj tjetrit dhe pasurisë së tij.[1] Read more…

27 ShkKundër fetishizimit të demokracisë

Shkruan: Sead Zimeri

Demokracia: një fetish i vërtetë. Sot të gjithë jemi për demokraci. Bile edhe armiqtë më të përbetuar të saj po vetëshpallen demokratë. Konsensusi demokratik është bërë emblemë hegjemonike në nivel global. Askush nuk është kundër demokracisë. Përderisa kapitalizmi po tërheq kritika nga më të ndryshmet, demokracia është shndërruar në tabu të vërtetë. Read more…

24 ShkUnë nuk jam fajtor!

Shkruan: Jusuf ZIMERI

Unë nuk jam fajtor! as unë nuk jam fajtor! Pra, ne nuk jemi fajtorë!. E kush është fajtori, pyeti Fakirfukaraja? Ëhë, po po, ai është fajtori! ata ishin fajtorët!. Po, po, ata që nuk ishin, ishin fajtorë! Ne kur ishim ata, nuk ishim fajtorë! E kuptova e kuptova u shpreh Fakirfukaraja fajtorë qenkan ata që nuk ishin!. Read more…

14 ShkKalle në Kale!

Shkruan: Jusuf ZIMERI

Mos më daltë shpirti pa e parë flamurin shqiptarë duke valuar mbi kalanë e Shkupit”   Hoxhë Ataull Kurtishi

Kush po e akuzon Maqedoninë për intolerancë fetare dhe kombëtare? Këtë mund ta bëjnë vetëm ata që nuk ia duan të “mirën” këtij Shteti. A nuk po e shihni se çfarë tolerance, brenda muslimanët brenda nate ndërtojnë një xhami nga bora, e ata brenda natës ndërtojnë një kishë nga betoni, më falni nga hekuri. A s’është kjo drejtësi dhe tolerancë ?! Read more…