Archive for Qershor, 2012

12 QerAspekti socio-juridik i Hixhretit

Shkruan: Jusuf ZIMERI

O Mekja ime e dashur, të dua shumë, sikur të mos më kishin nxjerrë idhujtarët, kurrë nuk do të isha larguar nga ti”.

Hixhreti i Pejgamberit (Sal-lal-llahu alejhi ve sel-leme) prej Mekes së nderuar në Medinen e ndritshme, edhe pse në esencë nuk është mrekulli e pejgamberit (Sal-lal-llahu alejhi ve sel-leme), në realitet realizimi i këtij hixhreti është i mbushur për plotë mrekulli që ndërlidhen me këtë ngjarje. Read more…

02 QerÇdo oratori, nuk duhet besuar !

Shkruan: Jusuf ZIMERI

All-llahu xh.sh. thotë

وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَى مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ* وَإِذَا تَوَلَّى سَعَى فِي الْأَرْضِ لِيُفْسِدَ فِيهَا وَيُهْلِكَ الْحَرْثَ وَالنَّسْلَ وَاللَّهُ لَا يُحِبُّ الْفَسَادَ * وَإِذَا قِيلَ لَهُ اتَّقِ اللَّهَ أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْإِثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ .

“Ka disa nga njerëzit që fjala e tij të mahnit, por vetëm në këtë botë (sepse në botën tjetër gjykon Ai që din të fshehtat) dhe për atë që ka në zemrën e tij, e paraqet Allahun dëshmues, e në realitet ai është kundërshtari më i rreptë. E posa atë kthehet, ai në tokë vepron të bëjë shkatërrime në te, të asgjësoj të korrat dhe gjallesat. Allahu nuk e do çrregullimin. Dhe kur i thuhet atij “ke frikë Allahun!” atë e kap euforia për punë mëkati. Shtrat i shëmtuar është ai që i takon atij (xhehenemi)” (El bekare 204-206). Read more…