Archive for Gusht, 2012

28 GusOfertë për botim

Të nderur lexues, përmes këtij shkrimi paraqesim ofertën tonë për të gjithë dashamirët e fjalës së shkruar, qofshin persona fizik apo juridik që janë të interesuar ta ndihmojnë dhe sponzorizojnë pjesërisht apo tërësisht botimin dhe nxjerrjen në dritë të kësaj materie. Të interesuarit mund të paraqiten në këtë adresë: email: j.zimeri@hotmail.com ose: jusuf.zimeri@gmail.com.  ose: t_bisilimi@hotmail.com Read more…

26 GusShpjegimi i sures Jasin 11

Ky artikull është pjesa 11 nga 14 pjesë, në serinë e artikujve nga tema: Jasin

Nga: Jusuf ZIMERI

 Shpjegimi i ajetit 15

All-llahu xh.sh. thotë:

قَالُوا مَا أَنتُمْ إِلاَّ بَشَرٌ مِّثْلُنَا وَمَا أَنزَلَ الرَّحْمَن مِن شَيْءٍ إِنْ أَنتُمْ إِلاَّ تَكْذِبُونَ

“Ata (fshatarët) thanë: “Ju nuk jeni tjetër, vetëm se njerëz sikurse ne dhe se All-llahu nuk u ka shpallur asgjë; ju nuk jeni tjetër vetëm se rrenacakë.”

Edhe pas deklarimit të përbashkët të Pejgamberëve se ata vërtetë janë të dërguarit e All-llahut xh.sh. ata vazhduan me kokëfortësinë dhe inatin e tyre, duke iu përgjigjur argumenteve me shprehje mendjemadhësie dhe duke i përgënjeshtruar ata vetëm si njerëz të thjeshtë bile edhe gënjeshtarë. Read more…

24 GusShpjegimi i Sures Jasin (10)

Ky artikull është pjesa 9 nga 14 pjesë, në serinë e artikujve nga tema: Jasin

 Nga: Jusuf ZIMERI

Eudhubil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim. Falënderimi dhe lavdërimi i takon Allahut xh.sh.,  Krijuesit të botëve, kurse salevatet dhe selamet mbi  shpirtin e Muhamed Mustafas s.a.v.s., mbi familjen e tij, shokët e tij dhe mbi të gjithë besimtarët islam që me kujdes dhe respekt i përcjellin normat e Kur’ani Kerimit  dhe të sunetit të pastër të MUHAMED Mustfas s.a.v.s

Shpjegimi i ajetit 13. Read more…

24 GusShpjegimi i Sures Jasin (9)

Ky artikull është pjesa 8 nga 14 pjesë, në serinë e artikujve nga tema: Jasin

Nga: Jusuf ZIMERI

Eudhubil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim. Falënderimi dhe lavdërimi i takon Allahut xh.sh.,  Krijuesit të botëve, kurse salevatet dhe selamet mbi  shpirtin e Muhamed Mustafas s.a.v.s., mbi familjen e tij, shokët e tij dhe mbi të gjithë besimtarët islam që me kujdes dhe respekt i përcjellin normat e Kur’ani Kerimit  dhe të sunetit të pastër të MUHAMED Mustfas s.a.v.s

Regjistri i punëve tona Read more…

23 GusShpjegimi i Sures Jasin (8)

Ky artikull është pjesa 7 nga 14 pjesë, në serinë e artikujve nga tema: Jasin

Nga: Jusuf ZIMERI

Eudhubil-lahi minesh-shejtanirr-rraxhim Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim. Falënderimi dhe lavdërimi i takon Allahut xh.sh.,  Krijuesit të botëve, kurse salevatet dhe selamet mbi  shpirtin e Muhamed Mustafas s.a.v.s., mbi familjen e tij, shokët e tij dhe mbi të gjithë besimtarët islam që me kujdes dhe respekt i përcjellin normat e Kur’ani Kerimit  dhe të sunetit të pastër të MUHAMED Mustfas s.a.v.s

All0llahu xh.sh. thotë:

 وَسَوَاء عَلَيْهِمْ أَأَنذَرْتَهُمْ أَمْ لَمْ تُنذِرْهُمْ لاَ يُؤْمِنُونَ

Dhe për ata është e njëjtë, a ua tërhoqe vërejtjen a nuk ua tërhoqe, ata nuk besojnë. Read more…

22 GusRamazani shkoi, por ne …!!

Shkruan: Jusuf ZIMERI

Ramazani shkoi për tu kthyer sërish vitin tjetër, por ne nuk dimë se a do të jemi ata që do ta përjetojmë sërish këtë muaj, apo ndoshta ky ishte Ramazani i fundit për ne. Ramazanin dikush e kishte pritur me shumë dëshirë, vullnet dhe lumturi, sepse ishte i vetëdijshëm për vlerat dhe bereqetin e këtij muaji, kurse disa e kishin pritur me panik sepse realisht kishin harruar kënaqësinë e Ramazanit të kaluar dhe bereqetet e tij, e disa aq që u mërzitën për Ramazanin e kaluar e as që ditën se jemi në muajin e Ramazanit.. Read more…

16 GusKefareti i agjërimit

Pyetja:

es-selamu alejkum profesor, deshta tua bej nje pyetje, nese nje njeri e prish agjerimin pa ndonje arsye (per qejf) 30 dite pa nderprere, dmth nuk agjeron asnje dite te ramazanit, atehere, si duhet ky njeri te veproj: te agjeroj per cdo dite nga 61, apo vetem per nje dite 61 e pastaj per cdo dite nga nje (dmth nje per nje), shpresoj tkem qen i qarte ne pyetjen, nese keni mundesi te na sqaroni pak kete ceshtje pershkak se disa  thone ndryshe e disa te tjere ndryshe…Allahu ju nderofte, selam. Read more…

15 GusNëse Dëshiron !

Përgatiti: Jusuf ZIMERI

Vëlla e nderuar besimtar, tash është koha t’i arrish këto, mos ngurro por vepro: Read more…

14 GusDy motra në një kurorë !

Pyetje – Përgjigje

Selamu alejkum, profesor i nderuar desha te ju pyes për çështjen e martesës me dy motra për një kohe, pse me herët ka qen e lejuar kurse tani është e ndaluar, nëse ka mundësi disa fjale rreth kësaj çështje..selam

 Përgjigje. Read more…

14 GusNga e drejta trashëgimore Islame

Pyetje:
Selam Alejkum i nderuar profesor. Desha te pyes për një çështje ne lidhje me trashëgiminë.
Ka vdekur dhe ka lenë:
Një vajze e martuar (e ka me gruan e pare te ndjere)
Dy vajza (i ka me gruan e dyte, është ende gjalle)
A ka mundësi me e sqarua ketë çështje?.

Selam Alejkum Read more…