Archive for Qershor, 2013

08 Qer(Pa)barazia mes femrës dhe mashkullit

Shkruan: Jusuf ZIMERI

 (Shkëputë nga libri “Emancipimi i femërs dhe moda” botuar img0522003.

Lëvizjet kinse për emancipimin e femrës janë ngritur mbi baza euforike dhe joshëse për plotësimin e interesave të ndryshme t shoqërive dhe për plotësimin e ndjenjave të epshit. Pikërisht ky është motivi që këto lëvizje në start të jenë të gjykuara me dështim, por thënë realisht me shumë pasoja në integrimin e shoqërisë duke e prishur dhe rrënuar qelinë e parë të shoqërisë, familjen.

Read more…