Archive for Maj, 2017

02 MajEjup ef. Salihu (Myftiu i Gerajve) (1880-1945)

  Shkruan: Irfan ef. ABAZI

Tradicionalisht në fshatin Geraj mësimet islame janë ndjekur nga një numër i konsideruar i të rinjve, e kjo i dha mundësinë që një numër i mirë prej tyre të ndjekin studimet islame edhe nëpër qendra të ndryshme shkencore. Në mesin e atyre dijetarëve islam që gravitojnë nga ky fshat dhe më i njohuri i tyre ishte hoxha i madh dhe shumë i njohur jo vetëm në luginë por edhe më gjerë ishte edhe myderrizi i nderuar Myftiu, Ejup ef Salihu, i shquar me epitetin Myftiu i Gerajve. Read more…