08 TetKur’ani, për të gjallët apo për të vdekurit

Ky artikull është pjesa 1 nga 2 pjesë, në serinë e artikujve nga tema: Kur'ani

Autor: Jusuf ZIMERI

Kur’ani është fjala e Allahut xh.sh. që i është zbritur Muhamedit s.a.v.s, në gjuhën arabe, i shkruar në Mus’haf i ruajtur gjeneratë pas gjenerate në mënyrë të sigurt, leximi i tij konsiderohet adhurim dhe është mrekulli në çdo sure, ajet dhe shkronjë.

Read more…

25 DhjUčenje Kur’ana (Hutbe)

Ky artikull është pjesa 2 nga 2 pjesë, në serinë e artikujve nga tema: Kur'ani

Edin Muriq  (nxënës i kl IV- Medreseja “Isa Beu” Shkup)

 Zahvala pripada samo ALLAHU. Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoc I oprost trazimo. Utjecemo se ALLAHU od zla nasih dusa I nasih losih djela. Kome ALLAH ukaze na pravi put on ce na pravi put ici a koga On ostavi u zabludi ti mu nej naci zastitnika koji ce ga na pravi put uputiti. Zaista ovaj kuran je svjetlo, uputa ljudima gdje kaze ALLAH u suri isra: “Ovaj Kur’an vodi jedinom ispravnom putu, i vjernicima koji čine dobra djela donosi radosnu vijest da ih čeka nagrada velika” Read more…