Jurisprudencë, Pyetje-Përgjigje

Mbulimi i avretit në namaz.

Pyetje.

Selamu alejkum, Hoxh; i nderuar, shpeshherë po ndodh që në namaz po shpaloset avreti, çka bahet me namazin në këtë rast ?

Përgjigja: alejkum selam.

I nderuar, mbulimi i pjesëve të turpshme (avtretit) është kusht i vlefshmërisë së namazit pa marrë parasysh se për çfarë gjymtyre bëhet fjalë, mashkull apo femër. Nga kjo nënkuptohet se namazi me avret të shpalosur është i pa vlefshëm, andaj nuk mund të hyhet në namaz nëse avreti është i shpalosur, e nëse gjatë faljes së namazit duket 1/4 e një pjese të trupit që është avret dhe zgjatë një kohë sa mund të kryhet një shtyllë e namazit e që konsiderohet thënia tri herë “Subhanall-llah”, namazi prishet.

Vall-llahu Western union agent Ealem.

Lini një Përgjigje

Maqedonisht